01237

Ponsonby Kitchen: Light Adds Space

Ponsonby Kitchen: Light Adds Space
larger imageClick the image to enlarge
When it came time to renovate their Ponsonby villa kitchen, our clients chose to depart from the traditional villa look. Like many villa owners, our clients wanted a clean, contemporary, light look for their family-friendly kitchen space. Minimalist, contemporary design sits very well with the ornate detailing of traditional villas.

Our designers kept the elements and colours simple and monolithic to create a sense of space and light. Dark and light colours have been kept together in large masses providing nice contrast without complication. A patterned splashback adds texture and interest without dominating the understated feel of the space. Negative detail handles enhance the uncluttered look and pops of red from the client's accessories finish the look. A roller shutter conceals the appliances which are handily located next to the breakfast bar.

KITCHEN DESIGNER:  Neo Design

MANUFACTURE + INSTALLATION: Neo Design

MATERIALS:
  • Kitchen cabinets: a combination of stained oak timber veneer and polyurethane paint finishes
  • Kitchen benchtops: engineered stone
  • Appliance shed behind roller shutter
  • Negative handle detail

 
Enquire

You might also be interested in ...

Devonport Villa Kitchen Renovation
Kitchen renovation creates a substantial working space that is the focal point in open plan area
Devonport Contemporary
Clean designer look for new kitchen in Devonport villa renovation